Een uitvaartcentrum zorgt voor een waardig afscheid

29 december 2021
 Categorieën: Rouwdiensten, Blog

Delen

Het moment van afscheid nemen van een dierbare is wellicht één van de moeilijkste en meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Pijn en verdriet staan hier centraal en u moet het overlijden op een of andere manier een plaats zien te geven. De begeleiding en ondersteuning die u daarbij kunt krijgen van uitvaartverzorgers is van onschatbare waarde. U krijgt de tijd en ruimte om te rouwen terwijl de praktische en organisatorische kant van de uitvaart u uit handen genomen wordt.

Uw wensen
Als u ervoor kiest om voor de uitvaart een beroep te doen op de diensten van een uitvaartcentrum, bijvoorbeeld Uitvaartverzorging J AE de Boer, betekent dit in geen geval dat u zelf geen inspraak hebt over hoe het afscheid zal verlopen. Integendeel, er wordt steeds vertrokken vanuit uw wensen of, indien deze bij leven kenbaar gemaakt werden, vanuit de wensen van de overledene. U kunt ervoor kiezen om een kerkelijke of burgerlijke dienst te laten plaatsvinden, u kunt kiezen voor een begrafenis of crematie en u kunt wel of niet een koffietafel of andere samenkomst organiseren.

Er worden u verschillende mogelijkheden aangeboden, maar de uiteindelijke keuzes blijven bij u liggen. De uitvaartverzorgers stellen alles in het werk om aan uw wensen tegemoet te komen, aarzel dus in geen geval om deze kenbaar te maken.

Een luisterend oor en een helpende hand
Het is volkomen normaal en menselijk als u na het overlijden van uw naaste even niet goed weet wat u allemaal te doen staat, daar zijn de mensen van het uitvaartcentrum voor. Van direct na het overlijden tot na het laatste afscheid kunt u op hen rekenen. Het eerste wat zij voor u zullen doen is het overbrengen en opbaren van het lichaam van uw dierbare, waarna zij samen met u de uitvaartplechtigheid zullen uitwerken en zorgen voor de overlijdensberichten.

Ook na de uitvaart stopt de taak van de uitvaartverzorger nog niet, hij zal er ook samen met u voor zorgen dat er een mooie herdenkingsplaats wordt ingericht waar u altijd nog even samen kunt zijn met uw naaste. Het verwittigen van de nodige instanties kan uiteraard ook van u overgenomen worden, het is namelijk belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt gedaan en het kan erg confronterend en pijnlijk zijn als u dit zelf moet regelen.

Een luisterend oor en een helpende hand, daar kunt u deze hele periode op rekenen. Geen enkele vraag is te veel en u kunt altijd rekenen op begrip, discretie en medeleven.