Nooit een fijne bezigheid

23 november 2018
 Categorieën: Rouwdiensten, Blog

Delen

Een uitvaart is nooit een fijne bezigheid
 

We zullen het allemaal wel een of meerdere keren meemaken dat er iemand uit je naaste omgeving komt te overlijden. Op zo'n moment komt er veel op je af. Het is belangrijk dat in zo'n geval de persoon die overleden is een goede uitvaartverzekering heeft. De kosten die nodig zijn voor een crematie of een ter aarde stelling zijn hoog. ZOek een goede uitvaartverzorging zoals Uitvaartverzorging Peter Butler. Wanneer de persoon een uitvaartverzekering afgesloten heeft waarbij alles wordt geregeld, hoef je zelf niet veel te doen. In zo'n geval geef je aan de uitvaartverzekeringsmaatschappij door dat de persoon, die bij hun verzekerd is, is overleden. Dan komen ze van de uitvaartverzekeringsmaatschappij langs en nemen alle noodzakelijke handelingen van je over. Hierbij zal dat natuurlijk allemaal in een goed overleg plaatsvinden.   

De dekking
 

Je kunt je uitvaart verzekerd hebben voor een bepaald bedrag dat je hebt vastgelegd. Omdat de laatste jaren veel is veranderd, bestaat de mogelijkheid dat je het verzekerde bedrag te laag vindt. Je wilt niet hebben dat je nabestaanden moeten bijbetalen, omdat je te laag verzekerd was. Daarom is het mogelijk om je bij te verzekeren. Wanneer je gaat bijverzekeren, moet je meer premie betalen.   
 

Gesprek met een afgevaardigde van de uitvaartverzekeringsmaatschappij
 

Het zijn niet de leukste gesprekken die je kunt hebben, maar ondanks dat is het goed om je wensen voor een uitvaart vast te leggen. Dat is nodig voor de uitvaartverzekeringsmaatschappij en voor de nabestaanden. De uitvaartverzekeringsmaatschappij moet van alle wensen op de hoogte zijn wanneer een nabestaande aan de uitvaartverzekeringsmaatschappij een sterfgeval doorgeeft. Vanaf dat moment wordt dan voor alles gezorgd. De maatschappij weet bijvoorbeeld wat voor een kist er moet worden gebruikt en welke muziek er moet worden gespeeld. Ook weten ze waar de samenkomst zal zijn bij de uitvaart. Het is ook vastgelegd of er na de ter aarde stelling of crematie een kopje koffie wordt gedronken met een broodje. Er kan ook eventueel een drankje met lekkere hapjes worden geserveerd. Wanneer het is vastgelegd kan er zelfs een klein feestje worden georganiseerd. Het is allemaal mogelijk als je het maar vooraf kenbaar maakt.   
 

Gedeeltelijk zelf regelen
 

In enkele gevallen willen nabestaande de zaken rondom een overlijden zelf regelen. Hierbij zou je alleen het vervoer door de verzekeringsmaatschappij kunnen laten doen. Het overlijden van de persoon moet bij de burgerlijke stand worden aangegeven wat je zelf zou kunnen doen. Hij of zij die de aangifte van overlijden doet bij de burgerlijke stand zal ook op de overlijdensakte komen te staan. De gemeente moet in dit geval wel een verklaring van overlijden hebben van de huisarts. De burgerlijke stand zal een akte van overlijden opstellen en deze afgeven bij de notaris. Wanneer je de aangifte hebt gedaan, krijg je van de gemeente toestemming om de overledene te cremeren of te begraven.