Waardig het einde uit

14 februari 2017
 Categorieën: Rouwdiensten, Blog

Delen

Een mooie uitvaart

U heeft iemand verloren en dat is verschrikkelijk voor u en iedereen rondom u, daarom is het erg belangrijk dat u ervoor kunt zorgen dat uzelf en uw dierbaren goed afscheid kunnen nemen van de overledene. De manier om dit te doen is een passende uitvaart. Bij een uitvaart zijn de wensen van de overledene natuurlijk erg belangrijk. Zoek daarom altijd eerst uit of uw dierbare een testament had. Het is belangrijk dat u weet of de overledene begraven of gecremeerd wilde worden, als de overledene hier geen wensen over had is het zaak dat u dit samen met de andere dierbaren uitzoekt. Het is namelijk belangrijk dat iedereen de kans krijgt om goed afscheid te nemen. Als u weet wat voor een uitvaart u wilt hebben is het tijd om een beslissing te maken, wilt u de uitvaart zelf regelen of wilt u dat een uitvaartverzorger dit doet? Er zitten aan beide een paar voor en nadelen. Het voordeel van zelf de uitvaart regelen is dat je zelf overal de volledige controle over hebt, de kosten, het uiterlijk van de uitvaart. Je kunt alles zelf regelen. Het voordeel van een uitvaartverzorger daarentegen is dat hij of zij erg veel ervaring heeft in het regelen van uitvaarten en dat u zich er geen zorgen meer over hoeft te maken, er zal namelijk niks fout gaan. Denk dus erg veel na over de wensen van de overledene en maak alle beslissingen samen met alle andere naasten.

De kosten van een uitvaart

Het eerste dat je met betrekking tot de kosten van een uitvaart moet uitzoeken is of de overledene een uitvaartverzekering had en zo ja, wat voor een? Een kapitaaluitvaartverzekering of een naturauitvaartverzekering? Als de overledene een naturauitvaartverzekering had betekent dit in veel gevallen dat de verzekeringsmaatschappij de uitvaartverzorger voor u zal kiezen. Als uw dierbare daarentegen een kapitaaluitvaartverzekering had betekent dit dat u zelf de uitvaartverzorger zal mogen kiezen. Bij beide is het zo dat de verzekeringsmaatschappij alle basiskosten zal dekken, bij de kapitaaluitvaartverzekering is het daarnaast afhankelijk van hoeveel premie uw naaste betaalde hoeveel geld u uiteindelijk van de verzekering zult krijgen. De prijs van een uitvaart is bij elke uitvaartverzorger anders en hangt erg af van de wensen van u en uw naasten. Hulzebus Uitvaartverzorging / Ardante geeft als eerste voorzichtige indicatie een bedrag tussen de €5.000 en €10.000 kosten aan. Hulzebos staat voor iu klaar als u meer informatie over crematie's of uitvaarten in Noordhoorn, Zuidhoorn en Aduard en omgeving wilt. Bekijk goed welke verzekering uw naaste had, welke uitvaartverzorger u graag zou willen hebben en welke opties u allemaal zou willen.